#workationklaipeda susitikimai: Simas

Simas – jau keletą metų dirba „FinBee“ komandoje,  pats save pristato kaip „žmonių draugą“ ir tiesiogiai bendrauja su klientais. „FinBee“ yra tarpusavio skolinimo platforma, kurioje žmonės skolina žmonėms palankiausiomis sąlygomis. Jų komanda prisideda prie smulkaus verslo augimo Lietuvoje.

Kol draugė atliko praktiką Nidoje ir Kintuose, Simas visą mėnesį dirbo ir ilsėjosi Klaipėdoje. Prieš jam išvykstant susitikome pasikalbėti apie patirtus įspūdžius Klaipėdoje.

– Kodėl Klaipėda?
Aš iš Alytaus, tačiau gyvenu Vilniuje. Pasibaigė buto nuoma, draugė atlikinėjo praktiką Nidoje – viskas labai natūraliai „sukrito“. Daug keliauju, tačiau Lietuvos pajūryje nebuvau 10 metų. Studijavau Škotijoje, vasarą dirbdavau Amerikoje. Klaipėdoje niekada nebuvau atostogavęs.

– Koks buvo pirmas įspūdis atvykus?
Čia labai ramu. Mane stebina kaip ramu. Be to, labai paprasti žmonės. Tas netaikoma visiems, bet Vilniuje visi labai skubantys. Labai sužavėjo Girulių paplūdimys, bunkeriai – tarsi vaizdai iš filmų.

Light House pasijutau labai laukiamas. Gyvenant „coliving‘e“ susipažinau su labai daug skirtingų žmonių, turėjau begales atsitiktinių pokalbių. Pavyzdžiui, vakar aplankė baikerių kompanija, prieš tai buvo mergina iš Baltarusijos.

– Ar dažnai važiuodavai prie jūros?
Kai jūra pasiekiama per 15 min., važiuodavau kas antrą dieną. Susiformavo natūralus režimas: dieną einu į sporto salę, kitą dieną – prie jūros. Atradau, kad prie jūros galima važiuoti ne tik tada, kai geras oras, nes jei lyja ar didelis vėjas – didelės bangos.

– Ką veiki, kai nedirbi ir nesportuoji?
Teisėjauju nuo 17 m. krepšinio varžybose. Toks „nepatogus“ darbas, tavęs niekas nemėgsta. Reikia labai daug kantrybės. Su laiku užsiaugini gerą „kiautą“, išmoksti „neimti į širdį“.

– Girdėjau, kad mėgsti gaminti.
Natūrali rutina, man patinka. 😉

– Koks tavo firminis patiekalas?
Šiaip su drauge labai daug gaminame. Pagal nuotaiką. Man skaniausia vištienos krūtinėlė, karis, kokosų pienas.  Šie ingredientai, regis, tinka visur. Kai atsibosta, pradedu gaminti įdarytus baklažanus. Vasarą perku pas ūkininkus daug šviežių daržovių, mėgstu žuvį. Valgau žalią lašišą ir kol kas esu gyvas. 😉 Šio mėnesio atradimas – rūkyti kalmarai. Labai skanu!

– Ko palinkėtum būsimiems „workationKlaipeda“ dalyviams?
– Linkiu pasilikti čia ilgiau nei dvi dienas. Pradžioje pokyčiai išmuša iš komforto zonos, keista. Bet verta pabūti ilgiau, išmoksti apie save kažką naujo. Tuos pačius rutininius darbus darydamas jaučiausi, kaip naujame darbe. Visai kitaip veikė galva. Šį mėnesį pagerinome pardavimų rekordą – 20proc. šuolis į viršų. Gal tai nėra tiesioginiai susiję, bet vis tiek turėjo įtakos aplinkos pakeitimas.

Kuo daugiau naujų vietų išbandysi, tuo geriau suprasi, kad Lietuva – labai nuostabi. Tie, kas nori pasiginčyti, matyt, dar nematę pasaulio. 😉